fbpx
hisense tg35ve00gw

Инвертер Климатизер  HISENSE TG35VE00G/W

HISENSE

 • A++ Енергетска Класа
 • Разладна моќност: 3.500 W
 • Грејна моќност: 4.000 W
 • Вградена WI-FI контрола
 • Работна температура во режим на греење : -15- 24
 •  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43
 • Турбо Функција
 • ЛЕД дисплеј

26.990 ден


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ!

077 – 791 – 795 

Hisense клима уредите поседуваат технологија за прочистување на воздухот на повеќе нивоа овозможена од пет филтри низ кои поминува воздухот .
Исто така имаат и јонски генератор на студена плазма, кој дополнително го освежува и прочистува воздухот.

 

Кои се клучни карактеристики на Hisense клима уредите?

 

 • Поседуваат посебен 4 во 1 филтер и дополнителен јаглен филтер
 • Најниска бучава од 19 децибели, за разлика од другите каде бучавата е над 30 децибели
 • Моделот Energy работи на 20 степени целзиусови благодарение на грејачот на надворешната единица
 • Сите модели имаат wi-fi контрола
 • Сите клима уреди имаат одлична енергетска класа и добри коефициенти
 • Сите Hisense клима уреди имаат фреон R32
 • Hisense клима уредите се погодни за сервер соби, каде е потребно одржување на соодветна температура
 • Имаат режим за одржување на температура на 8 ℃

 

HISENSE клима уредите поседуваат филтри со сребрени јони кои ги ловат нечистотиите од воздухот  и ги елиминираат бактериите за да обезбедат почист воздух во просториите.
Секој уред исто така има и посебен начин на работа Hisense Quiet Mode, кој е создаден со цел да се поддржи ефикасниот проток на воздух и да се минимизира бучавата без намалување на перформансите.
Тоа значи дека и во најтоплите ноќи можете да го чувате клима уредот вклучен без да ви пречи во спиењето.

Карактеристики

HISENSE TG35VE00G/W

hisense tg35ve00w

Греење до – 15 ℃

Супер капацитет за греење

Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови?

Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина на – 15 ℃ (-20℃) благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица.

Специјалното ладење на – 15 ℃ (-20℃) најчесто се користи за одржување на собна температура.

Wi-Fi контрола

Едноставна и сигурна работа со Wi-fi

Едноставно контролирајте го клима уредот во домот само со вашиот мобилен телефон и безжична Wi-Fi конекција. Така, ќе можете да имате идеална температура пред да дојдете дома или едноставно да се грижите за вашите миленици од голема далечина.

Брзо ладење

Турбо режим

Функцијата на забрзана работа овозможува брзо ладење или греење и ви овозможува да уживате во поголем проток на воздух, за да се чувствувате пријатно за пократко време.

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата

Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура

Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.

Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Загарантиран висок квалитет на воздухот

Воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Нашите клима уреди, најчесто, ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер.

Генератор на студена плазма

Систем за довод на чист воздух

Јонскиот генератор на студена плазма ги разложува молекулите во воздухот на позитивни и негативни јони. Во овој процес на формирање и разградување на позитивните и негативните јони, регенерираната енергија од празнењето оксидира и ги стерилизира молекулите на прашината и бактериите. Ова ќе го задржи воздухот чист и свеж.

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот

Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.

Филтер со активен Јаглен

Најдобра апсорпција на честички и непријатен мирис

Филтерот со активен јаглен содржи јаглен кој покрај честичките, фаќа и хемикалии, издувни гасови и чад од цигари. Затоа, ова е совршено решение да го апсорбира и да го отстрани непријатниот мирис за да можете да уживате во свежиот и чист воздух.

Отпорност на мувла

Обезбедување на здрава атмосфера

По исклучувањето на клима уредот, внатрешниот вентилатор ќе работи уште 30 секунди за да го исуши испарувачот. Со спречување на насобирањето на мувла на испарувачот, ќе го одржите воздухот здрав.

Повеќекратна заштита против корозија

7 нивоа на заштита за подолг век на траење

Надворешното куќиште е заштитено со hot-dip галванизирана челична плоча и со керамичка боја за печење. Двојниот слој на цинк, двојниот слој од топлив цинк-железо, челичната матрица, слој во прав и слојот од керамичка боја , формираат силна седумкратна заштита и во голема мерка го продолжуваат работниот век на надворешните единици на клима уредите.

hisense tg35ve00w

Греење на 8°C

Заштедете енергија и чувајте го вашиот дом од замрзнување

Во студената зима и при подолго отсуство од домот, специјалниот режим на греење го одржува и штити вашиот дом од замрзнување, одржувајќи ја температурата во просторијата на 8°C. Со оваа функција ќе заштедите енергија, ќе ги заштитите мебелот и цевките за вода или ќе им овозможите пријатна околина на домашните миленици.

Само-дијагностика и автоматска заштита

Останете безбедни

Клима уредите имаат надзор на процесот во реално време и можат веднаш да дијагностицираат дефекти во случај на неправилност со прикажување на код за грешка. Покрај тоа, благодарение на технологијата за автоматска заштита , клима уредите можат да иницираат безбедносно исклучување кога се појавува оптоварување на системот.

HISENSE

Hi-SmartLife

МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА

hisense tg35ve00gw
Оваа Апликација ќе ви донесе комфорт и интелигентно искуство
hisense DJ70BB0CG
Контролирајте го вашиот климатизер со еден клик било кога и од било каде
Проверете го статусот на вашиот уред во реално време или направете дијагностика со само еден клик
Вклучете ,исклучете или променете ја температурата,брзината на вентилаторот од било каде

Технички Карактеристики

HISENSE TG35VE00G/W

Капацитет

 • Разладна моќност: 3.500 W
 • Грејна моќност: 4.000 W
 • Моќност за ладење (BTU/h): 12000
 • Моќност за ладење (BTU/h): 12000
 • Моќност за ладење: 3,5 kW
 • Капацитет на одвлажнување: 1,2 L/h
 • Работна температура во режим на греење : -15- 24
 • Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

Перформанси

 • Енергетска класа – ладење: А++
 • Енергетска класа – греење: А+
 • Брзина на надворешниот вентилатор: 3
 • Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
 • Далечински управувач како собен термостат
 • Скриен ЛЕД дисплеј
 • Јонскиот генератор на студена плазма
 • Затемнување на екран
 • Само-дијагностика
 • Автоматски внатрешен вентилатор
 • Моќност за ладење: 3,5 kW
 • Капацитет на одвлажнување: 1,2 L/h
 • Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm
 • Филтер Витамин C – каталитичен + сребрени јони
 • Автоматско работење
 • Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
 • Заштита од замрзнување
 • Ноќен режим на работа – Night mode
 • Турбо функција
 • Ладење
 • Греење
 • Функција за отстранување на влага
 • Вентилирање – проветрување
 • Номинална вредност на струјата при ладење: 4,4 A
 • Номинална вредност на струјата при греење: 4,5 A
 • Сооднос SEER – ладење: 6,1
 • Сооднос SCOP – греење: 4
 • Коефициент COP: 3,9
 • Минимален звучен притисок: 31 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 40 dB(A)2×10-5Pa

Подетална спецификација за HISENSE TG35VE00G/W на www.gorenje.com.mk

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ!

077 – 791 – 795 

ОСТАНАТИ МОДЕЛИ

HISENSE DJ70BB0CG

Разладна моќност: 7.000 W  Грејна моќност: 7.100 W  Ноќен режим на работа – Night mode  Автоматско работење  Турбо функција  Заштита од ладен воздух  Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј  Работна температура во режим на греење : -15- 24  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

44.990 ден

hisense TG50XA00G

HISENSE TG50XA00G

Разладна моќност: 5.000 W  Грејна моќност: 5.600 W  Ноќен режим на работа – Night mode  Автоматско работење  Турбо функција  Заштита од ладен воздух  Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј  Работна температура во режим на греење : -15- 24  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

38.990 ден

hisense TG50XA00G

HISENSE TQ35XE0EG

Разладна моќност: 3.500 W  Грејна моќност: 4.100 W  Ноќен режим на работа – Night mode  Автоматско работење  Турбо функција  Заштита од ладен воздух  Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј  Работна температура во режим на греење : -20- 24  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

32.990 ден

hisense TG50XA00G

HISENSE TQ50BA0EG

Разладна моќност: 5.000 W  Грејна моќност: 5.600 W  Ноќен режим на работа – Night mode  Автоматско работење  Турбо функција  Заштита од ладен воздух  ЛЕД дисплеј  Работна температура во режим на греење : -20- 24  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

44.990 ден

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ!

077 – 791 – 795 

SHOPPING CART

close
[]