fbpx
-3%

Шпорет на дрва ALFA-PLAM 90 Favorit


8 kW
Димензии : 900 x 600 x 850 mm
Димензии на рерна : 460 x 440 x 260 mm
Затоплува : 133 m3
До : 51 m2
Тежина : 127 / 146 kg

A – Енергетска класа

28.290ден 29.200ден / 8 KW

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти

-можност за готвење на целата површина на плочата

-рамномерно печење во рерната

-специјален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на загревање на рачката

-ложитето е обложено со заменливи шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемваат температурата на согорувањето

-регулаторот за снабдување со примарен воздух на вратата на пепелникот

-регулаторот за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на вратата на ложиштето

-снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, односно догорување на предходно непотполно согорени производи

-двојно стакло на вратата на рерната, со вграден термометар

-две положби на вратата на рерната:

1.врата на рерната отворена – поголема емисија на топлина за загревање на просторијата

2.вратата на рерната затворена – помала емисија на топлина во просторијата

-отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

-две положби на решетката во ложиштето за функционирање на шпоретот во лето и зима

-фиока за горивото се наоѓа во долниот дел на шпоретот

-можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот: странично, одозгора и од задната страна

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Шпорет на дрва ALFA-PLAM 90 Favorit”

There are no reviews yet.

SHOPPING CART

close
[]