fbpx
,

Шпорет за централно греење ALFA-PLAM Term 27


27 kW

Димензии :900 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна :330 x 440 x 260 mm

Затоплува : 270 – 450 m3

До : 104-173 m2

Тежина : 177 / 197,5 kg

A – Енергетска класа

53.900ден / 27 KW

-шпорет создаден од гусани и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорен на висиоки температури

-котелот изграден од специјален котловски лим

-приклучување на оџак:странично или одозгора

-можност за избор на “лев“ или “десен“ шпорет

-готвење на целата површина на челичната плотна

-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на ложиштето

-дополнителна сигурност – на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот

-подесувајќи го влезот на примарниот воздух во ложиштето  со посебенрегулатор автоматски се регулара температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќ на котелот

-подесувајќи го  снабдувањето со секундарен воздух со помошна посебен регулатор  се обезбедува поефикасно согорување

-со регулаторот за снабдување на терцијален воздух се подесува согорувањето на несогорените материи, се активира во случај на користење на јаглен како гориво -двојно стакло на вратата на рерната со вграден термостат

-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар

-две положби на гусаната решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима

-специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Шпорет за централно греење ALFA-PLAM Term 27”

There are no reviews yet.

SHOPPING CART

close
[]