fbpx
-3%
,

Инвертер Климатизер HISENSE KA35XR0EG

(1 customer review)
A+++Hisense

 • Разладна моќност: 3.500 W  
 • Грејна моќност: 3900 W  
 • Ноќен режим на работа – Night mode
 • Автоматско работење
 • Турбо функција
 • Заштита од ладен воздух
 • ЛЕД дисплеј  
 • Работна температура во режим на греење : -20- 24  
 • Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43

34.990ден 35.990ден

ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ

A+++/A++

Енергетска класа

3500 W

Разладна моќност

3900 W

Грејна моќност

8,5

SEER: ладење

4,6

SCOP: греење

R32

Разладно средство

Греач во компресорот

Филтер со Активен Јаглен

360 DC Inverter технологија

Гласовна контрола со Alexa

Ноќен режим

Самодијагностика

3 годишна гаранција 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

 

HI-NANO

HI-NANO е вид на ефикасна јонска плазма што генерира 1 милион јони/см3, во споредба со стандардната плазма што генерира 0,4 ~ 0,6 милиони јони/см3. Поради големиот капацитет на производство на јони, во затворен простор таа може ефикасно да елиминира повеќе од 99% од H1N1 вирусите во рок од два часа. Во споредба со стандардната плазма, произведува само половина озон (0,007mg / m3) и затоа нема штетни ефекти врз животната средина. 

Додаток за WI=Fi

Сигурна контрола на вашиот клима уред насекаде од вашиот дом преку мобилен телефон и Wi-Fi конекција користејќи Wi-Fi модул (се купува дополнително).

Паметна гласовна контрола

Новата апликација HiSmart Life е компатибилна со Alexa, виртуелниот асистент на Google, и можете да го користите Amazon Echo за да живеете „паметен живот“. Со гласовна интеракција може да се вклучи, да се исклучи и да се регулира температурата, како и да се постави режимот на работа (ладење или греење).

Прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Нашите клима уреди, најчесто, ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер.

Заштита од замрзнување

Со помош на специјалниот греач вграден во надворешната единица се овозоможува непрекината работа на уредот и на температури далеку под нулата дури и до -20 С .

Tајмер 24 часа

Наведете го специфичното време од денот кога сакате клима уредот автоматски да се вклучи или да се исклучи. На овој начин, секогаш ќе имате вистинска температура.

Целосен DC инвертер

Врвна технологија за најдобри перформанси

360°DC инвертер технологијата е збир на висока технологија, која овозможува интелигентно работење на клима уредот и ја минимизира загубата на енергија. Компресорот работи поефикасно и непречено, контролата на температурата е попрецизна, а бучавата е помала.

Wi-Fi контрола

Едноставна и сигурна работа со Wi-fi

Едноставно контролирајте го клима уредот во домот само со вашиот мобилен телефон и безжична Wi-Fi конекција. Така, ќе можете да имате идеална температура пред да дојдете дома или едноставно да се грижите за вашите миленици од голема далечина.

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата

Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура

Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.

Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Загарантиран висок квалитет на воздухот

Воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Hisense клима уредите ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер и дополнителен Јаглен Филтер.

Генератор на студена плазма

Систем за довод на чист воздух

Јонскиот генератор на студена плазма ги разложува молекулите во воздухот на позитивни и негативни јони. Во овој процес на формирање и разградување на позитивните и негативните јони, регенерираната енергија од празнењето оксидира и ги стерилизира молекулите на прашината и бактериите. Ова ќе го задржи воздухот чист и свеж.

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот

Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.

Филтер со активен Јаглен

Најдобра апсорпција на честички и непријатен мирис

Филтерот со активен јаглен содржи јаглен кој покрај честичките, фаќа и хемикалии, издувни гасови и чад од цигари. Затоа, ова е совршено решение да го апсорбира и да го отстрани непријатниот мирис за да можете да уживате во свежиот и чист воздух.

За дополнителни информации контактирајте не!

077-791-795

 • Препорачана употребна површина: 12-24
 • Работна температура во режим на греење : -20- 24
 • Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43
 • Опсег на поставување на температура: 16-30
 • Компактен дизајн
 • Копче за рачно управување
 • Режим на работа: Инвертер
 • Разладно средство: R32
 • Меморија на позицијата на насочувачите
 • Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно
 • EER: 3,93
 • Енергетска класа – греење: A++
 • Брзина на надворешниот вентилатор: 3
 • Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
 • Моќност за ладење (BTU/h): 12000
 • Моќност за ладење (BTU/h): 12000
 • Далечински управувач како собен термостат
 • Скриен ЛЕД дисплеј
 • Затемнување на екран
 • Само-дијагностика
 • Автоматски внатрешен вентилатор
 • Просечна грејна моќност (Pdesignh) – просечна грејна сезона: 2,8 kW
 • Деклариран капацитет (Pdh(Tj)) – просечна грејна сезона: 2,8 kW
 • Моќност за ладење: 3,5 kW
 • Капацитет на одвлажнување: 1,2 L/h
 • Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm
 • 4 во 1 филтер – витамин Ц, катехин, сребрени јони, ХЕПА, активен јаглен
 • Автоматско работење
 • Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
 • Заштита од замрзнување
 • Ноќен режим на работа – Night mode
 • Турбо функција
 • Ладење
 • Греење
 • Функција за отстранување на влага
 • Вентилирање – проветрување
 • Тајмер 24h
 • Паметна гласовна контрола
 • Hi-nano Генератор
 • Приклучна моќ(V): 220-240 V
 • Минимална јачина на звукот: 56 dB(A)re1pW
 • Грејна моќност: 3.900 W
 • Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
 • Фреквенција: 50 Hz
 • Разладна моќност: 3.500 W
 • Полнење на фреон: 0,8 gr
 • Минимален звучен притисок: 31 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 40 dB(A)2×10-5Pa
 • Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.000 W
 • Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 890 W
 • Греач на надворешна единица
 • Минимален проток на воздух: 350 m³
 • Проток на воздухот: 580 m³
 • Цевка за течност: 6,35 mm
 • Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm
 • Максимална должина на цевките: 15 m
 • Максимална висинска разлика: 8 m
 • Номинална вредност на струјата при ладење: 4 A
 • Номинална вредност на струјата при греење: 4,5 A
 • Сооднос SEER – ладење: 8,5
 • Сооднос SCOP – греење: 4,6
 • Коефициент COP: 3,9
 • Минимален звучен притисок: 31 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 40 dB(A)2×10-5Pa
 • Wi-Fi управување: Вградено
 • Димензии (ШxВxД): 79,8 × 25,6 × 19,1 cm

Based on 1 review

4.0 overall
0
1
0
0
0

Add a review

 1. tanja2000

  Прекрасен изглед и мултифункционалност.

  tanja2000

You may also like…

SHOPPING CART

close
[]