fbpx
-4%
, ,

Инвертер Климатизер Hisense TQ70DB0EG


 • Разладна моќност: 7.000 W
 • Грејна моќност: 7.500 W 
 • Работна температура во режим на греење : – 20- 24
 • Целосен DC инвертер
 • Греење до – 20 ℃
 • Јонизатор
 • 4 во 1 Филтер
 • Паметна гласовна контрола со Alexa,Google Assistant

54.990ден 56.990ден

Греење до – 20 ℃

Супер капацитет за греење

Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови? Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина на – 20 ℃ (-15℃) благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица. Специјалното ладење на – 20 ℃ (-15℃) најчесто се користи за одржување на собна температура.

 

Врвна технологија за најдобри перформанси

Целосен DC инвертер

360°DC инвертер технологијата е збир на висока технологија, која овозможува интелигентно работење на клима уредот и ја минимизира загубата на енергија. Компресорот работи поефикасно и непречено, контролата на температурата е попрецизна, а бучавата е помала.

 

Wi-Fi контрола

Едноставна и сигурна работа со Wi-fi

Едноставно контролирајте го клима уредот во домот само со вашиот мобилен телефон и безжична Wi-Fi конекција. Така, ќе можете да имате идеална температура пред да дојдете дома или едноставно да се грижите за вашите миленици од голема далечина.

 

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата

Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.

 

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура

Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.

 

Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Загарантиран висок квалитет на воздухот

Воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Hisense клима уредите ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер и дополнителен Јаглен Филтер.

 

Генератор на студена плазма

Систем за довод на чист воздух

Јонскиот генератор на студена плазма ги разложува молекулите во воздухот на позитивни и негативни јони. Во овој процес на формирање и разградување на позитивните и негативните јони, регенерираната енергија од празнењето оксидира и ги стерилизира молекулите на прашината и бактериите. Ова ќе го задржи воздухот чист и свеж.

 

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот

Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.

 

Филтер со активен Јаглен

Најдобра апсорпција на честички и непријатен мирис

Филтерот со активен јаглен содржи јаглен кој покрај честичките, фаќа и хемикалии, издувни гасови и чад од цигари. Затоа, ова е совршено решение да го апсорбира и да го отстрани непријатниот мирис за да можете да уживате во свежиот и чист воздух.

 

ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА

 • Работна температура во режим на греење : -20- 24
 • Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43
 • Опсег на поставување на температура: 16-30
 • Режим на работа: Високо ефективен инвертер
 • Разладно средство: R32
 • Меморија на позицијата на насочувачите
 • Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно
 • EER: 3,5
 • Енергетска класа – греење: A++
 • Брзина на надворешниот вентилатор: 3
 • Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
 • Моќност за ладење (BTU/h): 24000
 • Моќност за ладење (BTU/h): 24000
 • Далечински управувач како собен термостат
 • Скриен ЛЕД дисплеј
 • Јонскиот генератор на студена плазма
 • Затемнување на екран
 • Само-дијагностика
 • Автоматски внатрешен вентилатор
 • Моќност за ладење: 7 kW
 • Капацитет на одвлажнување: 2,4 L/h
 • Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm
 • Автоматско работење
 • Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
 • Заштита од замрзнување
 • Ноќен режим на работа – Night mode
 • Турбо функција
 • Ладење
 • Греење
 • Функција за отстранување на влага
 • Вентилирање – проветрување
 • Приклучна моќ(V): 220-240 V
 • Минимална јачина на звукот: 63 dB(A)re1pW
 • Грејна моќност: 7.500 W
 • Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
 • Фреквенција: 50 Hz
 • Разладна моќност: 7.000 W
 • Полнење на фреон: 1,7 gr
 • Минимален звучен притисок: 39 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 48 dB(A)2×10-5Pa
 • Потрошувачка на ел. енергија при греење: 2.200 W
 • Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 2.000 W
 • Минимален проток на воздух: 750 m³
 • Проток на воздухот: 1.100 m³
 • Цевка за течност: 9,53 mm
 • Дијаметар на цевката за разладен медиум: 16 mm
 • Максимална должина на цевките: 15 m
 • Максимална висинска разлика: 5 m
 • Сооднос SEER – ладење: 7,9
 • Сооднос SCOP – греење: 4,6
 • Коефициент COP: 3,41
 • Минимален звучен притисок: 39 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 48 dB(A)2×10-5Pa
 • Димензии (ШxВxД): 118,5 × 31,5 × 23,1 

НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА

 • Работна температура во режим на греење : -20- 24
 • Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 – 43
 • Опсег на поставување на температура: 16-30
 • Режим на работа: Високо ефективен инвертер
 • Разладно средство: R32
 • EER: 3,5
 • Енергетска класа – греење: A++
 • Моќност за ладење: 7 kW
 • Капацитет на одвлажнување: 2,4 L/h
 • Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm
 • Заштита од замрзнување
 • Приклучна моќ(V): 220-240 V
 • Минимална јачина на звукот: 63 dB(A)re1pW
 • Грејна моќност: 7.500 W
 • Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
 • Фреквенција: 50 Hz
 • Разладна моќност: 7.000 W
 • Полнење на фреон: 1,7 gr
 • Минимален звучен притисок: 39 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 48 dB(A)2×10-5Pa
 • Потрошувачка на ел. енергија при греење: 2.200 W
 • Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 2.000 W
 • Минимален проток на воздух: 750 m³
 • Проток на воздухот: 1.100 m³
 • Цевка за течност: 9,53 mm
 • Дијаметар на цевката за разладен медиум: 16 mm
 • Максимална должина на цевките: 15 m
 • Максимална висинска разлика: 5 m
 • Сооднос SEER – ладење: 7,9
 • Сооднос SCOP – греење: 4,6
 • Коефициент COP: 3,41
 • Минимален звучен притисок: 39 dB(A)2×10-5Pa
 • Максимален звучен притисок: 48 dB(A)2×10-5Pa
 • Димензии (ШxВxД): 118,5 × 31,5 × 23,1 

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Инвертер Климатизер Hisense TQ70DB0EG”

There are no reviews yet.

SHOPPING CART

close
[]